Een Sinterklaasfeest is voor alle kinderen. Daarom waren we ook ontzettend blij dat we in 2019 zelfs TWEE Glutenvrije Pieten hadden tijdens de intocht in Heesch!

De Glutenvrije Piet voorziet kinderen met een glutenintolerantie van glutenvrije pepernoten. In Nederland zijn ruim 30.000 kinderen die om medische redenen een strikt en levenslang glutenvrij dieet moeten volgen. Meestal wordt er tijdens het Sinterklaasfeest geen rekening gehouden met glutenvrije kinderen. En dat moet veranderen, vindt de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Een Sinterklaasfeest is juist voor alle kinderen! Bij de intocht van Sinterklaas in Heesch zal daarom dankzij de NCV twee Glutenvrije Pieten meelopen en glutenvrije pepernoten uitdelen.

De Glutenvrije Piet van de NCV is te herkennen aan een witte bakschort met het logo van de Glutenvrije Piet erop.

Hoe herkent de Glutenvrije Piet jou?

Print deze kleurplaat uit en kleur hem mooi in. Daarna kan je hem aan je pietenmuts hangen of er een vlaggetje van maken. Dan kan de Glutenvrije Piet ook goed zien dat jij graag de glutenvrije pepernoten wilt! Je kan ook de glutenvrije vlag downloaden en er zelf een vlag van maken.

Meer informatie?

Kijk voor meer informatie op de website van de Nederlandse Coeliakie Vereniging